Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν εμείς είχαμε Μέλη στην.....Φιλική Εταιρεία ! ( μέρος Γ΄ )

Δελβινακιώτες μέλη της Φιλικής Εταιρείας !  Γ΄

Πέτρος Χρήστου
Έλληνας , τουρκικής υπηκοότητας, από το Δελβινάκι. Πριν 15 χρόνια αναχώρησε για την Βεσσαραβία. Μόνιμο τόπο διαμονής έχει το χωριό Τσοντουλέστι, του νομού Ιασίου, όπου βρίσκεται ο πατέρας του Χρήστος. Φέτος την 1η Ιουνίου πέρασε χωρίς διαβατήριο στη Μολδαβία από ένα σημείο που βρίσκεται πιο κάτω από το Σκουνέλι. Με εγγύηση από τις 12 Αυγούστου. Αριθ. 4093.

Στέφανος Γεωργίου
Έλληνας , τουρκικής υπηκοότητας, από το Δελβινάκι. Πριν 3 ½ χρόνια αναχώρησε με διαβατήριο και μέσο Μολδαβίας και του λοιμοκαθαρτηρίου του Σκουνελίου έφθασε στη Βεσσαραβία όπου ασχολήθηκε, στη πόλη Λεώφ, με το εμπόριο. Την 1η Ιουνίου πέρασε, χωρίς διαβατήριο, στη Μολδαβία από ένα σημείο κάτω από το Σκουνέλι. Μόνιμο τόπο διαμονής έχει το Δελβινάκι.

Ζώης Ζώτος
Έλληνας , τουρκικής υπηκοότητας, από το Δελβινάκι. Πριν 3 χρόνια ήρθε στην Οδησσό, όπου ήταν μαθητής, χωρίς διαβατήριο πέρασε στην Μολδαβία μαζί με τον Σπύρο Μπόγο. Μόνιμη κατοικία έχει στην Οδησσό. Με εγγύηση από τις 24 Αυγούστου. Αριθ. 4230.

Σάββας Δημητρίου
Έλληνας , τουρκικής υπηκοότητας, από το Δελβινάκι. Πριν 6 χρόνια πήγε στην Μολδαβία. Είναι αρτοποιός. Πέρσι τον Ιούνιο προσχώρησε στην Φιλική Εταιρεία. Πρώτη φορά έρχεται στη Ρωσία. Μόνιμη κατοικία έχει στο χωριό Μπάκο της Μολδαβίας. Εκεί προσχώρησε στους Φιλικούς φέτος τον Ιούνιο. Στη Ρωσία ήταν και στο παρελθόν.


Πως λοιπόν να μην είμαστε υπερήφανοι σαν Δελβινακιώτες !
Όταν εμείς έχουμε ! αυτά, που δεν έχει.....κανένας άλλος ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου