Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μία γιορτή ορόσημο. 
Πρόκειται για την ημέρα που τιμά όλα όσα έχει καταφέρει το γυναικείο κίνημα μέχρι σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή μας υπενθυμίζει πως υπάρχουν ακόμα τείχη που πρέπει να καταρριφθούν. Με το βλέμμα ταυτόχρονα στο παρελθόν και το μέλλον, έρχεται στις 8 Μαρτίου η Ημέρα της γυναίκας 2023 και είμαστε εδώ για να τη γιορτάσουμε μαζί σου, αναδεικνύοντας τη σημασία της και αναγνωρίζοντας την τεράστια συνεισφορά της.
Και το 2023 έχουμε πολλούς λόγους για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο πρώτος από αυτούς είναι για να τιμήσουμε τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις του κινήματος μέσα στα χρόνια. Κρατώντας την ιστορία ζωντανή, εμπνεόμαστε για το μέλλον. Η ημέρα της γυναίκας είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις μία αναδρομή στις σημαντικότερες νίκες των γυναικών, από την απόκτηση του δικαιώματος ψήφου μέχρι τη γιγάντωση του κινήματος του #MeToo. Μπορείς επίσης να γνωρίσεις καλύτερα τις σπουδαίες εφευρέσεις γυναικών, τις οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά δεν το γνωρίζουμε.
Οι κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος στη σύγχρονη εποχή είναι πολλές και καταλυτικές, για την εξάλειψη των ανισοτήτων. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θέλουμε όμως. Φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας λοιπόν μπορείς να δραστηριοποιηθείς. Αρχικά, ανακάλυψε τις εκδηλώσεις που «τρέχουν» στην πόλη σου για την Ημέρα της Γυναίκας 2023 και πάρε μέρος. Αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να έρθεις κοντά με άλλα ενεργά μέλη της κοινότητάς σου και έτσι θα κάνεις τα πρώτα βήματα για να υποστηρίξεις κι εσύ τις ενέργειες των ανθρώπων που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου