Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Ενδιαφέρει !

"Τρέχει» ο Ε65"

Απρίλιος 2022
Ξεπερνά το 81,5% η πρόοδος του έργου στο νότιο τμήμα του άξονα Κεντρικής Ελλάδας, γνωστού και ως Ε65 ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες και στο βόρειο τμήμα που «κουμπώνει» στην Εγνατία Οδό και φέρνει πιο κοντά την Ήπειρο με την Θεσσαλία.
Το βίντεο με την πρόοδο των εργασιών που δόθηκε από την «Κεντρική Οδό» αποτελεί ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί σε αυτό το υπό κατασκευή τμήμα, το οποίο αφορά στο τμήμα από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (στο 203ο χλμ.) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας (32,5ο χλμ. Αυτοκινητοδρόμου Ε65).
(βλ. βίντεο)


Προχωρώντας σε μια επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά παρουσιάζουν πρόοδο της τάξεως του 87%, οι σήραγγες – των οποίων η διάνοιξη έχει ολοκληρωθεί και στους 2 κλάδους – 95,9%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 60,7% και οι χωματουργικές εργασίες 72,9%.
Το βόρειο τμήμα
Σε πλήρη εξέλιξη πλέον βρίσκονται οι εργασίες και στο βόρειο τμήμα του οδικού άξονα Ε65 που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας E65, αναμένεται να έχει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη δεδομένου ότι θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και την απασχόληση.
Η ολοκλήρωση του Βόρειου τμήματος μήκους 70,5 χλμ., προϋπολογισμού 442 εκ. ευρώ, θα σημάνει τη σύνδεση δύο κύριων οδικών αξόνων, την Εγνατίας Οδού με την ΠΑΘΕ, ενώ θα συνδέσει τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Βόλου.

Το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, το Αθήνα-Γρεβενα και Αθήνα-Μέτσοβο θα είναι υπόθεση 4 ωρών και η μετάβαση από την πρωτεύουσα στην Καστοριά και την Κοζάνη θα διαρκεί 4,5 ώρες. Παράλληλα, για τη μετάβαση από την πρωτεύουσα στην Καρδίτσα, θα αρκούν 2,5 ώρες.

Από το epirus post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου