Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ενδιαφέρει !

Πανεπιστημιακή αστυνομία: 400 προσλήψεις.

Με απολυτήριο Λυκείου οι προσλήψεις - Ειδικό σχέδιο σε κάθε πανεπιστήμιο

Προκήρυξη για τις 400 θέσεις
 στην πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως είχε προαναγγείλει στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δημοσιοποιήθηκε χθες. Ειδικοί Φρουροί θα στελεχώνουν την πανεπιστημιακή αστυνομία με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα φέρουν όπλο ενώ θα προσληφθούν με κριτήρια, προσόντα και μοριοδότηση που ισχύει για τους Ειδικούς Φρουρούς. Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους κατατίθενται ως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε 400, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων. Μερικές από τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος είναι να μην υπερβαίνει το 28ο έτος της ηλικίας του, να είναι απόφοιτος Λυκείου, να έχει ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. να έχει υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, να μην έχει τατουάζ σε εμφανές σημείο και να έχει σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου. Για τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ δύναται εκτάκτως να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες να περιλαμβάνεται και ο έλεγχος χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

22.350 επιπλέον νέες προσλήψεις στο δημόσιο

Διορισμοί: «Τρέχουν» οι διαδικασίες για τουλάχιστον για 22.350 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ – Δείτε αναλυτικά πού αναμένονται.
22350 νέες προσλήψεις στο δημόσιο
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στο δημόσιο και στους ΟΤΑ «τρέχουν» 22.350 νέες προσλήψεις προσωπικού.

Συγκεκριμένα:
10.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε δυο φάσεις. 5.250 το 2021 και 5.250 το 2022.
4.000 προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ
3.630 ΕΠΟΠ και αστυνομία
1.566 στην ΑΑΔΕ
2.044 στους Δήμους
301 στην ΕΛΣΤΑΤ

ΑΣΕΠ: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις
Ο υπουργός Υγείας αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ είπε ότι θα γίνουν 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθών, με διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
Σε κοινή τους δήλωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανέφεραν πως «αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.
Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.
Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου