Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Έφτασαν και άλλοι, στην περιοχή μας !

Πρόσφυγες στην μαθητική Εστία Δολιανών ! Μεταξύ τους δεκάδες ανήλικοι πρόσφυγες ! 

Ταλαιπωρημένοι και εξουθενωμένοι, έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής στα Δολιανά, διακόσιοι περίπου πρόσφυγες από την Συρία. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν γυναίκες και παιδιά.. Οικογένειες, που έγιναν κομμάτια από τον πόλεμο και μέσα από την τραγωδία της προσφυγιάς, επιχειρούν να τα ενώσουν. Επί δεκαπέντε ώρες περίπου ταξίδευαν με το πλοίο, από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και με την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, τα οποία τους μετέφεραν στα Δολιανά.
Παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι που είχαν ζαλιστεί από το πολύωρο ταξίδι.. Μάτια γεμάτα ερωτήματα για τον τόπο που θα τους φιλοξενήσει αλλά και για το μέλλον που δεν μπορούν να προβλέψουν.
Με την άφιξή τους προσέτρεξαν μέλη του Ερυθρού Σταυρού, που για μία ακόμη φορά, βρέθηκαν επί ποδός, προκειμένου να δώσουν τις πρώτες βοήθειες και να συμβάλλουν για την τακτοποίησή τους στο νέο χώρο.
Ένα χώρο που παρουσιάζει ακόμη αρκετά προβλήματα καθώς για την πρώτη νύχτα δεν υπήρχαν ούτε καν κρεβάτια.
Δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού, ο δήμαρχος Πωγωνίου, μέλη της Δημοτικής Αρχής και κάτοικοι της περιοχής, βρέθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες, για να τους συμπαρασταθούν στις πρώτες ώρες και να παράσχουν τα απαραίτητα.





φωτο...από epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου