Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ιωάννινα- Κακαβιά, τρίτη προσπάθεια με ορίζοντα το 2029!!

14 Νοεμβρίου οι προσφορές ! Ολοκλήρωση σε 54 μήνες !

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς, όπως είχε προαναγγείλει προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια δημοπράτησης καθώς οι δύο προηγούμενες σκόνταψαν σε προσφυγές που οδήγησαν και στην ακύρωση.
Οι προσφορές για το έργο θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου και αν όλα πάνε καλά εντός του ίδιου μήνα θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος.
Το έργο δημοπρατείται με δύο προαιρέσεις. Η πρώτη αφορά τον Ανισόπεδο Κόμβο Πασσαρώνας και η δεύτερη και πιο σημαντική το τμήμα από το Καλπάκι ως την Κακαβιά το οποίο δεν αποτελεί νέα χάραξη αλλά βελτίωση της υφιστάμενης οδού.
Η δημοπράτηση του έργου και αυτή την φορά γίνεται χωρίς διασφαλισμένη χρηματοδότηση παρά μόνο με την εγγραφή του στο ΠΔΕ. Αν μέσα στους επόμενους μήνες το χρηματοδοτικό πλαίσιο δεν αποσαφηνιστεί από την Κυβέρνηση και αφεθεί στους πενιχρούς εθνικούς πόρους τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μία τεράστια περιπέτεια, ανάλογη με αυτή που πέρασε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Το δεύτερο και σημαντικό στοιχείο είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου.
Σύμφωνα με την προκήρυξη η ολοκλήρωση του οδικού άξονα προβλέπεται σε 54 μήνες, δηλαδή σε τεσσεράμισι χρόνια από την έναρξη κατασκευής.
Προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης αποτελεί και πάλι η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν γίνεται σαφές ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το 2029… Κι αυτό αν όλα εξελιχθούν ομαλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου