Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Απαράδεκτοι, όλοι τους !

 Ο λόγος βέβαια για τους Δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου, που στην προχθεσινή τους συνεδρίαση (7/12/2021) σχετικά με την απόφαση που ζητήθηκε από τον Δήμαρχο, να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο (για γνωμοδότηση μεταβολών σχολικών μονάδων), δεν είχε κανένας τους το θάρρος να πάρει τον λόγο και να πει τα πράγματα με το όνομά τους !
Τι ζητούσε λοιπόν ο Δήμαρχος ;
Στο θέμα για την μεταβολή των σχολικών μονάδων, ζητούσε το Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου από 3θέσιο να γίνει μονοθέσιο - διθέσιο και ταυτόχρονα να ανοίξει μονοθέσιο - διθέσιο στην Πωγωνιανή !

Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος εκ Πωγωνιανής κάνουν την δουλειά τους, οι δικοί μας (δημοτικής ενότητας Δελβινακίου) 5 (4+1) δημοτικοί σύμβουλοι τι κάνουν ; ποια είναι η θέση τους ; τι έκαναν στο Δ. Σ. ;  Όπως μάθαμε  δεν έβγαλαν "άχνα" ! Γιατί άραγε ; 

κ.κ. Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά !
Με την γνωμοδοτική σας αυτή απόφαση, θα έχει σαν αποτέλεσμα, να μειωθούν οι οργανικές θέσεις του Δημ. Σχολείου Δελβινακίου (σίγουρα θα γίνει μονοθέσιο στο Δελβινάκι) από τριθέσιο που είναι σήμερα και φυσικά θα κοπούν και οι ειδικότητες (άλλες δύο θέσεις + το ολοήμερο που θα κοπεί και αυτό !).
Ταυτόχρονα θα γίνει και στην Πωγωνιανή μονοθέσιο και όχι διθέσιο (δηλ. αυτομάτως υποβαθμίζονται και τα δυο Σχολεία). 
Επομένως αυτό που ζητάει ο κ. Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχός του, είναι μια πλήρη υποβάθμιση ενός Δημοτικού Σχολείου ! Μπράβο σε όλους σας και ειδικά στους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου και στον κ. Δήμαρχο που είναι και δάσκαλος (υπάρχουν και άλλοι 5 Δάσκαλοι  στο Δημ. Συμβούλιο) ! Ως φαίνεται η υποβάθμιση των Σχολείων μας, δεν τους ενδιαφέρει !

Όταν πριν κάποια χρόνια (για Εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους !), συγκεντρώθηκαν όλα τα δημοτικά σχολεία στις καποδιστριακές πρωτεύουσες των πρώην Δήμων μας, όπως Δελβινάκι, Κεφαλόβρυσο, Παρακάλαμος κλπ, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε Κτισματιώτης, ούτε Βησσανιώτης, ούτε Βοστινιώτης κλπ. και αντίστοιχα όταν συγκεντρώθηκαν τα Λύκεια από τα χωριά μας στα Δολιανά πάλι δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας, εκτός ίσως ελαχίστων ! 
Δεν είδαμε λοιπόν τώρα - στην γνωμοδότηση μεταβολών των σχολικών μονάδων - να προτείνει ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί του σύμβουλοι - αντιδήμαρχοι, την επιστροφή των Λυκείων στα χωριά που προϋπήρχαν - ειδικά στο Δελβινάκι με τα την αύξηση των μαθητών ! - και εάν του χρόνου μειωθούν ; τι θα γίνει ; 
Εκτός και εάν οι Εκπαιδευτικοί λόγοι είναι αλλά κάρτ και σύμφωνα με τα μικροπολιτικά του εκάστοτε Δήμαρχου και την επιρροή που του ασκεί ο "όποιος" αντιδήμαρχος !

Σημ :Από το Ελληνικό λεξικό.... 
Γνωμοδότηση = η έκφραση έγκυρης γνώμης από τον ειδικό

Ερωτήματα σε όλους σας...
1) Πόσοι στο Δημ. Συμβούλιο είναι ειδικοί στην ανωτέρω γνωμάτευση ;
2) Εάν λέω, εάν φύγει από την Πωγωνιανή η Κιβωτός (που σύντομα ενδεχομένως να γίνει) τότε τι θα γίνει ; πόσα παιδιά των κατοίκων της θα μείνουν για το Δημοτικό ; Αυτό δεν σας ενδιαφέρει, απλά γιατί κοιτάτε (όπως και σε όλα τα πράγματα, βλ. ανάπτυξη κλπ) μόνο το σήμερα, χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας σας για το αύριο. Οι Εκπαιδευτικοί λόγοι, τότε θα πάνε...περίπατο ;
3) Γνωρίζουν οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, πως πριν από ένα χρόνο έγιναν αποτυχημένες κινήσεις (εκτός Δημ. Συμβουλίου) προς πάσα κατεύθυνση Υπουργείο κλπ, για το ανωτέρω θέμα ; (υπάρχουν αρκετά στοιχεία !) που όμως έπεσαν στο κενό και τώρα...είπανε ας το πάμε και στο Δημ. Συμβούλιο, για γνωμοδότηση !

Οι Δελβινακιώτες Δημοτικοί σύμβουλοι όμως τι έκαναν ; απλά ψήφησαν και είπαν να ισχύει ότι είπαν την προηγούμενη φορά ! 
Δηλαδή πιά στο αυγό και κούρευτο !

ΑΥΤΑ και θα επανέλθουμε, εάν χρειαστεί.
 

Μιχάλης Μάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου