Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Μερομήνια, Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά

Τι είναι το Μερομήνια;

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.
Μερομήνια και μετεωρολογία:
Τα “μερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο. Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα “μερομήνια”.
Μερομήνια :
Ο φετινός Δεκέμβρης θα φέρει χιόνια ακόμη και στις πεδινές περιοχές. 
Έτσι, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αναμένεται να έχουν λευκό χρώμα. Φυσικά, τα πάντα θα είναι λευκά, μόνο σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις από τα μερομήνια. 
Αναλυτικότερα:
Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:
Δεκέμβριος 2020 – Χριστούγεννα: Ξεκίνημα με βελτιωμένο καιρό την πρώτη εβδομάδα, ίδιο μοτίβο με λίγα φαινόμενα και τη δεύτερη. Από τα μέσα του μήνα, αναμένεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με συνεχόμενες κακοκαιρίες, πολλές βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά. Φτάνοντας, μάλιστα, προς τα Χριστούγεννα χιονοπτώσεις αναμένονται και στα πεδινά και παραθαλάσσια. Πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα στο διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου.
Ιανουάριος 2021 – Πρωτοχρονιά: Κρύος αλλά και βελτιωμένος καιρός στο πρώτο πενθήμερο. Άστατος έως τα μέσα του μήνα με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά. Πτώση και έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμη και στα πεδινά από 18-23/1. Βελτίωση μετά και νέα κακοκαιρία 27 με 29 Γενάρη.

από το Athensmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου