Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ακόμα πιο...κοντά !

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των έργων στους Αυτοκινητόδρομους

Το ypodomes.com, συνεχίζει μέχρι τον Αύγουστο την καταγραφή που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στην λειτουργία όλου του δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ
Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τους οδηγούς στις 12 Απριλίου όταν και παραδόθηκε μία πραγματικά "λειτουργική" Ολυμπία Οδός. Από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα πλέον υπάρχει ένας συνεχής αυτοκινητόδρομων με 2 λωρίδες +ΛΕΑ με εξαίρεση τα 4+1 σημεία που θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τον Αύγουστο. Αυτή την εποχή ολοκληρώνονται τα έργα ασφαλτοστρώσεων από το Ξυλόκαστρο μέχρι την Πάτρα. Να θυμίσουμε πως αρχές Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε το πρώτο τμήμα από Κόρινθο μέχρι Κιάτο μήκους 20χλμ. Στο τέλος Δεκεμβρίου δόθηκαν επιπλέον 9χλμ στο τμήμα από Κιάτο μέχρι Ξυλόκαστρο. Στο τέλος Φεβρουαρίου δόθηκαν οι Σήραγγες στα Μαύρα Λιθάρια και στον τέλος Μαρτίου ένα τμήμα 10χλμ μαζί με τις Σήραγγες Παναγοπούλας στο ρεύμα προς Αθήνα. 
Τώρα απομένουν συνολικά 7χλμ για τα γνωστά 5 σημεία (Καμάρι, Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα,Ρίο) ενώ μετά τον Αύγουστο θα συνεχιστεί η κατασκευή του υπερκόμβου Ρίου που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Εδώ προέκυψε πρόβλημα προς το τέλος της κατασκευής. Να θυμίσουμε πως τον Δεκέμβριο έγινε η πρώτη παράδοση στο τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία που μαζί με την παράκαμψη Αγρινίου δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 59χλμ. Στις 22 Φεβρουαρίου δόθηκε το τμήμα Καμπή-Πέρδικα που μαζί με την Παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 53χλμ. Στις 13 Απριλίου λειτούργησε το τμήμα Κλόκοβα-Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο. Την 1η Ιουνίου δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα μήκους 6,5χλμ, ολοκληρώνοντας πλήρως το νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού. 
Τώρα, τις επόμενες μέρες αναμένεται η παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αμφιλοχία-Σελλάδες, μήκους 27χλμ και μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα λειτουργήσει και το τελευταίο τμήμα Πέρδικα-Κοσμηρά (βόρειο άκρο μέχρι τη σύνδεση με Εγνατία).

και από την άλλη "μεριά"  
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Ε65-ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Το αρνητικό σημείο των έργων στους Αυτοκινητόδρομους εντοπίζεται εδώ. Είναι ο μοναδικός από τους 5 αυτοκινητόδρομους που δεν έχει δώσει στην κυκλοφορία τμήμα και αυτό γιατί το θέμα των απαλλοτριώσεων είναι και εδώ ακόμα μία φορά παρών. Είμαστε σε ποσοστό προόδου που φτάνει το 90% και ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται. Το τμήμα Ανάβρα-Τρίκαλα είναι έτοιμο και αναμένεται η ολοκλήρωση στο τμήμα Ξυνιάδα-Ανάβρα. 
Κατά πάσα πιθανότητα πάμε για συνολική παράδοση του Ξυνιάδα-Τρίκαλα, όμως οι αποφάσεις μένει να ληφθούν, πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου