Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Παραλειπόμενα και φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Χίλτον

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος ήταν αφιερωμένο στην ανάπτυξη του Πωγωνίου, όπου ο ομοτ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην ως τώρα λειτουργία του Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα όσα σηματοδοτεί για την περιοχή μας η ύπαρξη και λειτουργία του. Κυρίως για το πόσο μπορεί στο μέλλον να συμβάλει στα ζητήματα Παιδείας , Πολιτισμού και Ανάπτυξη της Περιοχής.
Στην συνέχεια ο πατήρ Αντώνιος ανάφερε την σχέση Κιβωτού και Πωγωνίου, μίλησε ειδικότερα για την εγκατάλειψη του Πωγωνίου.

Στο δεύτερο μέρος αναφέρθηκαν ζητήματα για την ασφάλεια της περιοχής. Για τον σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης μιλώντας έθεσε όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια της περιοχής ιδίως όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την απομάκρυνση των συνοριακών φρουρών που πηγαίνουν στον Έβρο, ανάφερε πως για τον σκοπό αυτό η κεντρική εξουσία παίρνει αρκετά χρήματα και δε τη μείωση των Στρατιωτικών φυλακίων ζήτησε την παρέμβαση όλων ώστε να αποκατασταθεί η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων και να κινηθούν όλες οι άλλες διαδικασίες που ήδη προωθούνται για την ανάπτυξη της περιοχής.
Τέλος το λόγο πήραν παριστάμενοι Πωγωνίσιοι εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα θέματα που αναφέρθηκαν, ειδικότερα για την μη αποδοχή συνάντησης όλων των φορέων εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας για το πρόβλημα που απασχολεί την περιοχή μας.
Κάποιοι μάλιστα με έντονο τρόπο απευθυνόμενοι στους παριστάμενους πολιτικούς, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου