Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αδελφοποίηση Δελβινακίου - Σφακίων 05/11/2012, προς τιμή του χωριανού μας Χατζημιχάλη Νταλιάνη

Μετά από συνεχείς επαφές-τηλεφωνήματα, μεταξύ των δύο χωριών, Δελβινακίου και Σφακίων, τελικά  ένα όνειρο αρκετών χρόνων, έγινε πραγματικότητα στις 5 Νοεμβρίου 2012 .
Μεγάλη αντιπροσωπεία από κατοίκους των Σφακίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Παύλο Πολάκη και τον Αντιδήμαρχο Μανούσο Χιωτάκη έφτασαν στο χωριό μας, για την αδελφοποίηση των δύο χωριών.
Η υποδοχή έγινε στο Δημαρχείο του χωριού μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο μας κ. Κ. Καψάλη, κορίτσια με τις τοπικές φορεσιές πρόσφεραν γλυκίσματα και αναψυκτικά, ακολούθως και υπό συνεχή βροχή πήγαμε στην προτομή του Χατζημιχάλη Νταλιάνη, για την επιμνημόσυνο δέηση και κατάθεση στεφάνων ( το ριζίτικο που τραγουδήθηκε προς τιμή του Χατζημιχάλη ράγισε καρδιές ), στην συνέχεια πήγαμε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και άρχισαν οι ομιλίες και τα καλωσορίσματα.
Η  κ. Διώνη Βαδήμα - Παπαδοπούλου μίλησε για τον χωριανό μας Χατζημιχάλη Νταλιάνη.
Υπογράφηκε, από τους δύο Δημάρχος το Πρωτόκολο Αδελφοποίησης.
Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και υπό τους ήχους της Κρητικής λύρας και του δικού μας κλαρίνου, η τελετή έληξε μέσα σε κλίμα συγκίνησης.
Πριν την αναχώρηση προσφέρθηκε δείπνο στους φιλοξενούμενους μας.  

Σε πολύ λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα της δικής μας επίσκεψης στα Σφακιά, που θα έχει πιθανότατα, αναχώρηση 21 Ιουνίου και επιστροφή 26 Ιουνίου.

1. Υποδοχή των αδελφών Σφακιανών, στο Δημαρχείο Δελβινακίου
 
2. Επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Χατζημιχάλη
    Νταλιάνη3. Ομιλίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, του Δημάρχου Σφακίων κ. Παύλου Πολάκη και της κας Διώνης Βαδήμα-Παπαδοπούλου.
4. Υπογραφή της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δημάρχων.


5. Ανταλλαγή αναμνηστικών.6. Κρητικοί χοροί που μας χάρισαν οι αδελφοί μας Κρητικοί, αλλά και την Πωγωνήσια
    μουσική που τους χαρίσαμε εμείς.


7. Προβολή του βίντεο προς τιμή του Χατζημιχάλη Νταλιάνη.

8. Μπαλωθιές των αδελφών μας, προς τιμή του Χατζημιχάλη Νταλιάνη.

Το βιντεο της ΕΤ3, αφιέρωμα στον χωριανό μας Χατζημιχάλη Nταλιάνη
Χορός με την Κρητική λύρα και τους Δημάρχους κ.κ.  Παύλο Πολάκη, Κώστα Καψάλη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων κα Σφινιά, τον Αντιδήμαρχο κ. Μανούσο Χιωτάκη, τον κ. Ιωσήφ Μανουσογιάννη, τον κ. Σήφη Χαλκιαδάκη και όλα τα Κρητικά Αδέλφια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου