Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παρατείνεται η ισχύς του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, με τίτλο «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) και Ανάπτυξη των Φορέων της και λοιπές διατάξεις».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (31-12-2016) και μέχρι 31-12-2017 η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, μέσω των υφιστάμενων φορέων χρηματοδότησης (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών-ΑΚΑΓΕ, υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με το ίδιο ύψος δαπάνης 60 εκατ. ευρώ).
Επίσης, προβλέπεται ο τρόπος κάλυψης της δαπάνης που υπολείπεται για την ολοκλήρωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», περιόδου από 01-10-2013 μέχρι 30-09-2014.
Η ανωτέρα δαπάνη καλύπτεται από ποσό που προοριζόταν να καλύψει την επιπλέον απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του ίδιου προγράμματος μεταγενέστερης περιόδου, ήτοι μέχρι 31-12-2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου