Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Εγνατία Οδός : Ο σεισμός δεν επηρέασε τα έργα

Μετασεισμικό έλεγχο των Τεχνικών Έργων της Εγνατίας Οδού, πραγματοποίησε η εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε, την Τρίτη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, εντοπίστηκαν και ελέγχθηκαν οι μικρές και μεγάλες γέφυρες που βρίσκονται εγγύτερα στο σεισμικό επίκεντρο.
Τα μεγαλύτερα Τεχνικά Έργα εντός ακτίνας 30χλμ. είναι η Γέφυρα Κατούνας σε απόσταση 27χλμ., η Γέφυρα Τ8 σε απόσταση 26χλμ. και η...Ποταμογέφυρα Αράχθου σε απόσταση 26χλμ. Επίσης, σε απόσταση περίπου 25χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού βρίσκονται τα τεχνικά έργα του Α/Κ Τύριας. 
Οι γέφυρες της Εγνατίας Οδού στις οποίες είναι εγκατεστημένα μόνιμα σεισμογραφικά δίκτυα, κατέγραψαν σεισμικές επιταχύνσεις της τάξης του 1-2% της επιτάχυνσης της βαρύτητας, δηλαδή αμελητέες για τη δομική καταπόνηση των γεφυρών αυτών.Παράλληλα, τεχνικό κλιμάκιο Δομοστατικών και Γεωτεχνικών Μηχανικών του Τμήματος Ελέγχου & Συντήρησης Κατασκευών της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Περιφερειακής Υπηρεσίας Ιωαννίνων της Εταιρείας, ολοκλήρωσαν την επί τόπου επιθεώρηση όλων των μεγάλων Τεχνικών και Γεωτεχνικών Έργων του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή της Ηπείρου και επιβεβαίωσαν την άρτια τεχνική συμπεριφορά των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου