Σάββατο 5 Απριλίου 2025

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης μας

Εκοιμήθη σήμερα, Σάββατο 5 Απριλίου 2025 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας σε ηλικία 86 ετών.
Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα, από τις 24 Δεκεμβρίου 2024.

Λίγια λόγια για τον Μητροπολίτη μας.

Ο κατά κόσμον Ανδρέας Τρεμπέλας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1963. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1968 και πρεσβύτερος το 1969.
εξελέγη Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως με 32 ψήφους, έχοντας συνυποψηφίους τους αρχιμανδρίτες Χρυσόστομο Κουτουλάκη (31 ψήφοι) και Ιερόθεο Πετρίδη (4 ψήφοι). Στις 28 Ιανουαρίου 1995 χειροτονήθηκε επίσκοπος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων Αθηνών και ενθρονίστηκε στο Δελβινάκι και στην Κόνιτσα την 1η Απριλίου του ίδιου έτους.
Την παραμονή Χριστουγέννων του 2024, ο Μητροπολίτης μας Ανδρέας εισήχθη στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και εσωτερική αιμορραγία που υπέστη λόγω πτώσης.
Εξαιτίας του εγκεφαλικού επεισοδίου και της κατάστασης της υγείας του, παύθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 10 Μαρτίου 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου