Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Είναι Λυπηρό...

Και καθόλου, 
μα καθόλου κατανοητό !

Ο Νίκος Πατσέλης είναι ο ιδρυτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της εταιρίας Career In Progress. Δραστηριοποιείται στον τομέα της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής Αποκατάστασης
από το 2005 σε διάφορα πεδία εφαρμογής, ενώ διαθέτει και εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση προγραμμάτων. Το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο διαμορφώνεται από βασικές σπουδές στις Κοινωνικές Επιστήμες, ενώ μεταπτυχιακή ειδίκευση έχει λάβει στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, με σκοπό την επεξήγηση των κοινωνικών φαινομένων με οικονομικούς όρους και όρους αγοράς.
Ειδικότητα του είναι...οδηγίες για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού των αποφοίτων Λυκείου καθώς και η αναζήτηση εργασίας μέσω social media !

Ο κος Πατσέλης (γνωστός Δελβινακιώτης), είχε την Παρασκευή 17  Μάϊου σεμινάριο επαγγελματικής καριέρας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μας ζήτησε λοιπόν και λόγω της παρουσίας του στον Νομό Ιωαννίνων, να κάνει ένα σεμινάριο (αφιλοκερδώς !) στα παιδιά του Λυκείου του Δήμου Πωγωνίου.
Διατιθέμενες ημερομηνίες 18 η 19 Μάϊου !  
Εμείς με την σειρά μας, ειδοποιήσαμε (πριν από 20 - 25 ημέρες) τις αρμόδιες υπηρεσίες (για τα Σχολεία) του Δήμου Πωγωνίου. Η απόφαση (πάρθηκε από κοινού Δήμος, Λύκειο Δολιανών και κ. Πατσέλης) για την Κυριακή 19 Μάϊου. 
Κάπου εδώ αρχίζουν τα ΛΥΠΗΡΑ !  Το Σάββατο 18 Μάϊου ο κ. Πατσέλης ήρθε με νοικιασμένο (από τα Γιάννενα αυτοκίνητο) στο Δελβινάκι, όπου είχε "κλείσει" και δωμάτιο στο ξενοδοχείο. 
Κάποια στιγμή μας ειδοποίησε και τον βρήκαμε στο πατρικό του (παλιό) σπίτι. 
Η ερώτηση απλή...αύριο Κυριακή που θα πάω, τι ώρα και με ποιον θα μιλήσω ;
Μετά από μια και πλέον ώρα καταφέραμε να μιλήσουμε με τους αρμόδιους του Δήμου, οι οποίοι εξεπλάγησαν που δεν είχε επικοινωνήσει κανένας από το Λύκειο μαζί του, για τις παραπάνω ερωτήσεις του !
Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η ακύρωση (έτσι απλά...ενημερώθηκε ο κ. Πατσέλης) του σεμιναρίου !
γιατί (λέει) δεν υπήρχε ενδιαφέρον ! 
Δηλαδή πριν το Σάββατο 18 Μάϊου υπήρχε ενδιαφέρον, όταν έκλεισαν την ημερομηνία για το σεμινάριο και ξαφνικά το Σάββατο 18 Μάϊου "χάθηκε" το ενδιαφέρον ; και 4-5 ημέρες πριν τι έκαναν γιατί δεν ενημέρωσαν τον κ. Πατσέλη ; 

"Μπράβο μας και σε ανώτερα"

Σημ: ο κ. Πατσέλης άλλαξε το αεροπορικό του εισιτήριο, άλλαξε το ξενοδοχείο που έμενε, με όποια "πέναλτι". Αλλά αυτά ποιον ενδιαφέρουν ; Σίγουρα κανέναν, όπως κανέναν ίσως, δεν ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών ! Αλήθεια ρωτήθηκαν τα παιδιά και οι γονείς της Γ΄ Λυκείου Δολιανών, εάν τους ενδιαφέρει ; η αποφάσισαν μόνοι τους !
Να σημειώσουμε, πως ο κ. Πατσέλης ούτε ζήτησε ούτε πρόκειται στο μέλλον (εάν υπάρξει σοβαρό ενδιαφέρον !) να ζητήσει οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση, όχι μόνο για το όποιο σεμινάριο, αλλά ούτε και για την μετακίνηση του και ούτε για την διαμονή του. Το κάνει μόνο και μόνο γιατί αγαπάει τον τόπο του.

κ.κ. Γνωρίζετε πόσο πληρώνουν τα παιδιά στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, για τέτοια σεμινάρια ; και εδώ το αφιλοκερδώς, δεν σας ενδιαφέρει ; ασχολήθηκε κανείς σας στα σοβαρά με το συγκεκριμένο σεμινάριο ; 

ΛΥΠΗΡΟ πολύ ΛΥΠΗΡΟ 
κ.κ. καλημέρα, σε όλους σας.
και καλή επιτυχία των παιδιών, στις πανελλήνιες εξετάσεις 

Μιχάλης Μάγκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου