Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αλβανία

Από το EPIRUSPOST.GR

Σε δραματική εξελίσσεται η κατάσταση στην Αλβανία λίγες ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα.


Διευκρινίζεται ότι μέχρι σήμερα επιτρέπεται η διέλευση όσων διαθέτουν ταυτότητα ομογενούς ή έρχονται στην Ελλάδα για λόγους εργασίες με υπογεγραμμένες συμβάσεις.
Το πλήρες άνοιγμα των συνόρων είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου ωστόσο είναι πλέον αμφίβολο λόγω της συνεχούς αύξησης κρουσμάτων Covid-19 γεγονός που το Σάββατο οδήγησε την Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου σε κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με την Αλβανία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε την Κυριακή το Υπουργείο Υγείας της γείτονος, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας θάνατος και 71 νέα κρούσματα.
Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να διατηρούν τις φυσικές αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να απολυμαίνουν τα χέρια τους.
Όσοι είναι θετικοί στον ιό θα πρέπει να τηρούν αυστηρά την καραντίνα και να παραμένουν απομονωμένοι.
Η Αλβανία περιλαμβάνεται στις χώρες όπου αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το πρώτο κύμα της πανδημίας, στις αρχές της άνοιξης.
Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μεγάλη αύξηση τόσο των κρουσμάτων όσο και των ασθενών που νοσηλεύονται. Επίσης σημειώνεται πλέον διασπορά του ιού σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα ενώ μέχρι πρότινος δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα στις περιοχές του νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου