Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ο Άγιος Γρηγόριος, έκανε πάλι το θαύμα του !

και προστάτεψε το χωριό μας και όλους μας, διαχρονικά !
Δεκαετίες τώρα (αρχές του 1950 !) υπήρχε - όπως φάνηκε - πρόβλημα στο αλσύλλιο του Αγίου Γρηγορίου, ήταν "χτισμένες" οβίδες (βλήματα) του β΄ παγκοσμίου πολέμου (βλ. φωτό 1&2, στον κόκκινο κύκλο).
Πολλές γενεές (από μικρά παιδιά) παίζαμε εκεί ! μερικές φορές χτυπούσαμε τα βλήματα με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα !

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ  δεν
έγινε το κακό !
Μας προστάτεψε, για μια ακόμα φορά ο ΑΓΙΟΣ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ !

Από μια πληροφορία, που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα συγχωριανός μας στο
Α.Τ. Δελβινακίου, έγινε άμεση κινητοποίηση ! Κάλεσαν αρκετούς από εμάς στο Αστυνομικό Τμήμα, για πληροφορίες, σχετικά. Επειδή όμως έχουν περάσει αρκετά χρόνια, κανείς από εμάς δεν γνώριζε...το ποιος τις έβαλε, την χρονολογία κλπ. Ρωτώντας και τους γηραιότερους, ούτε και εκείνοι γνώριζαν.
Μετά από αυτό, το Α.Τ. Δελβινακίου κάλεσε αμέσως την ομάδα εκκαθαρίσεων ναρκοπεδίων ξηράς, του Ελληνικού Στρατού και με μια γιγαντιαία συντονισμένη επιχείρηση και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, χθες Πέμπτη 14 Μαΐου, έγινε αποκλεισμός όλης της περιοχής (σε απόσταση 300 μέτρων δεν επιτρεπόταν καμία, κίνηση βλ. φωτο 3) και έγινε η αφαίρεση των βλημάτων. Η επιχείρηση κράτησε δυόμιση ώρες.

Ακολούθως, έγινε ελεγχόμενη έκρηξη, εκτός Δελβινακίου και τα βλήματα διαλύθηκαν.

Να σημειωθεί πως ο κρότος από το σκάσιμο των βλημάτων (παρότι έγινε στον Ασπρόζη), ακούστηκε σχεδόν σε όλο το χωριό !

Για μια ακόμα φορά, ο Άγιος Γρηγόριος μας έσωσε όλους μας ! 
Μεγάλη η χάρη του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου