Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ετοιμάζεται και από την ¨άλλη μεριά¨...έτσι για να είμαστε ακόμα πιο κοντά !

Αυτός είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος που αλλάζει τα δεδομένα στην Κεντρική Ελλάδα – 181 χιλιόμετρα με δίδυμες σήραγγες – video

Ο Αυτοκινητόδρομος Α3 ή Οδός Κεντρικής Ελλάδας, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός και ως Ε65, κατασκευάζεται από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ.
Πρόκειται για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, συνολικού μήκους 181 χιλιομέτρων, που θα συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα και αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα:
- Νότιο τμήμα: από ΠΑΘΕ έως Α/Κ ξυνιάδας, μήκους 32 χλμ.
- Μεσαίο τμήμα: από Α/Κ Ξυνιάδας έως Α/Κ Τρικάλων, μήκους 79 χλμ.
- Βόρειο τμήμα: από Α/Κ Τρικάλων έως Εγνατία Οδός, μήκους 70 χλμ.

Οι περιοχές οι οποίες θα επωφεληθούν άμεσα από το έργο είναι της Φθιώτιδας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων της Ηπείρου και των Γρεβενών.
Το Νότιο τμήμα του Ε65, το οποίο κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς, ξεκινά έξω από τη Λαμία και «κουμπώνει» στην Ξυνιάδα.
Περιλαμβάνει πέντε ανισόπεδους κόμβους και ημικόμβους στην Λαμία, το Καρπενήσι και την Ξυνιάδα, επτά γέφυρες και τη δίδυμη σήραγγα μήκους 3χλμ, που «τρυπάει» το όρος Όθρυς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.
Το Μεσαίο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου, Ξυνιάδα – Τρίκαλα, έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία από τον Δεκέμβριο του 2017.
Τέλος, απόλυτος στόχος θα πρέπει να είναι η άμεση έναρξη της κατασκευής του βόρειου τμήματος.
Με την κατασκευή του τμήματος Τρίκαλα – Εγνατία, θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Ε65 στο σύνολο του και θα τον καταστήσει έναν πλήρη, λειτουργικό οδικό άξονα.

Βλ. Βίντεο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου