Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Νέα "παραποίηση" της Πωγωνίσιας φορεσιάς !

Αυτή την φορά "εκ των έσω..."    

 Και στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Τραγουδιού «ElatoFolkFestival», που έγινε πρόσφατα στην Λάρισα και στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Πωγωνίου, με τον Σύλλογο Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού, παρουσίασε τραγούδια πολυφωνικά και ταυτόχρονα τρεις (3) τοπικές φορεσιές, την Πωγωνίσια, την Βλάχικη και την Δεροπολίτικη !

Είναι κρίμα, άδικο και προσβάλει την Πωγωνίσια φορεσιά, αυτό που παρουσιάστηκε ! 

κ.κ. Εάν δεν μπορείτε να ντύσετε σωστά την φορεσιά και να βάλετε το φακιόλι ! ε...τότε μη το κάνετε καθόλου, μας προσβάλει.... 

Πάντως είναι απορίας άξιον, που παραβρέθηκαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πωγωνίου, οι οποίοι δεν σταμάτησαν αυτήν την εμφάνιση !

Σημ: Οφείλουμε όμως να πούμε πως σε τηλεφώνημα που μας έγινε προ 2 περίπου μηνών, από την κα Σοφία Τσέπα (ειδική συνεργάτης του Δήμαρχου), η οποία μας ζήτησε μια Πωγωνίσια φορεσιά, για την συγκεκριμένη εκδήλωση και σε ερώτηση που της κάναμε για το πώς θα γίνει το ντύσιμο, πως θα γίνει το φακιόλισμα ; μας απάντησε ως εξής...ε τίποτα δεν είναι δύσκολο και στο κάτω κάτω βάζουμε ένα μαντήλι στο κεφάλι ! Τότε της είπαμε (και μάλιστα σε έντονο ύφος)...καλύτερα να μη βγάλετε καθόλου την Πωγωνίσια φορεσιά, παρά....να την κάνετε κωμωδία ! Δεν μας άκουσαν και να το...αποτέλεσμα !

κ.κ. σεβαστείτε την Παράδοση, σεβαστείτε το Πωγώνι μας, 
σεβαστείτε όλους τους Πωγωνίσιους !
Να ζητήσετε άμεσα ευθύνες, από όσους μας πρόσβαλαν !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου