Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ενδιαφέρει....!

Με κατάσχεση λογαριασμών απειλούνται χιλιάδες αγρότες

Υπό την απειλή της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών απειλούνται 71.000 αγρότες με αρρύθμιστες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ στον ΟΓΑ.
Πρόκειται για αγρότες που μεταφέρθηκαν στη «μαύρη λίστα» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ δεν ρύθμισαν τα χρέη του στον Οργανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Εθνος προ ημερών εστάλη στο ΚΕΑΟ η τελευταία παρτίδα με τα ονόματα 21.000 αγροτών, η μέση οφειλή των οποίων κυμαίνεται στις 10.000 ευρώ.
Τις διαδικασίες για τη δέσμευση των λογαριασμών των αγροτών που δεν ανταποκρίθηκαν στις προτροπές του ΟΓΑ να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ετοιμάζεται να κινήσει το ΚΕΑΟ και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων.
Στους οφειλέτες που εντάσσονται στο ΚΕΑΟ αρχικά αποστέλλεται η πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών και εφόσον δεν ανταποκριθούν με εξόφληση ή διακανονισμό, αποστέλλεται η «Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών» με την οποία ανημερώνονται ότι αν δεν ανταποκριθούν σε 20 ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης.
Το «φέσι» προς τον ΟΓΑ φθάνει τα 745 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 350.000 αγρότες. Η διαδικασία ελέγχου και είσπραξης των οφειλών μέσω του ΚΕΑΟ αναμένεται να επιταχυνθεί και οι επόμενες παρτίδες οφειλετών θα αφορούν και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου