Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μήπως αρχίζει η αποψίλωση ;

και η αποδυνάμωση των χωριών μας, προς όφελος.....κάποιων ;

Με αφορμή το κλείσιμο του ΕΚΑΒ Δολιανών και την μεταφορά του, στο Καλπάκι !

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι, στον αγώνα των κατοίκων των Δολιανών και ενώνουμε την φωνή μας με την δική τους ! 

Γιατί....η αποψίλωση υπηρεσιών, προκαλεί τον μαρασμό των τοπικών κοινωνιών του Πωγωνίου !
Κάθε υπηρεσία που υπάρχει στα χωριά μας, είναι έγκλημα να μεταφέρετε σε άλλο τόπο και ειδικά στην "έδρα" του Δήμου !
Είναι γνωστό, πως όταν κλείνει μια υπηρεσία σε ένα χωριό και γίνεται η μεταφορά της στο "κέντρο", τότε είναι σίγουρο και με μαθηματική ακρίβεια, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα και το ίδιο αυτό κέντρο θα "μαραζώσει", γιατί δεν θα μπορέσει να κρατηθεί χωρίς τους δορυφόρους του, που είναι όλα τα χωριά της περιοχής μας και έχουν την οποιαδήποτε υπηρεσία.
Σήμερα είναι το ΕΚΑΒ, αύριο μπορεί να είναι τα ΕΛΤΑ, η Τράπεζα, τα Σχολεία κλπ.! εκτός και εάν το θέλει και η ίδια Δημοτική αρχή να τα κλείσει όλα και να "μαραζώσει" τον τόπο μας !

Θα επανέλθουμε σύντομα !

4 σχόλια:

  1. Ο στόχος είναι Ε Ν Α Σ... Να το μεταφέρουμε τώρα στο Καλπάκι που είναι πιο κοντά στα Γιάννινα και μετά το καταργούμε γιατί ακριβώς θα είναι κοντά στα Γιάννινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας το καταλάβουμε όλοι στο Πωγώνι, στο Ζαγόρι αλλά και στην Κόνιτσα, γιατί θα μετά θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ. Έτσι διαλύονται σιγά-σιγά όλα. Το Δελβινάκι, η Πωγωνιανή, ο Παρακάλαμος, το Κεφαλόβρυσο, τα Δολιανά το έχουν βιώσει με το κλείσιμο αρκετών δομών. Με το να λέμε γιατί εδώ κι όχι εκεί, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετά ....
    http://citypatras.gr/enimerosi/kosmos/%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5/
    σκάσε και πλήρωνε Έλληνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή