Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

«Ανοιχτή αγκαλιά»: Δωρεάν 1.388 ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες στο Πωγώνι !


Δελτίο τύπου της Ανοιχτής Αγκαλιάς !

Με τον διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή», η Εθελοντική Ομάδα αποτελούμενη από 25 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, προσέφερε τις ιατρικές της υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους κατοίκους, στις Δημοτικές Ενότητες ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ– ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ–ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ.
Προτεραιότητα όπως πάντα είχαν τα παιδιά, από βρέφη έως και παιδιά του Γυμνασίου.
Εξετάστηκε το 90% του παιδικού πληθυσμού και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.388 Ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες που αφορούν Παιδίατρο, Παιδοχειρουργό, Οφθαλμίατρο, Καρδιολόγο, Ακτινολόγο, Οδοντίατρο, Παθολόγο, Γυναικολόγο, ενώ έγιναν αρκετοί εμβολιασμοί όπου κρίθηκε αναγκαίο. (Παράλληλα, εξετάστηκαν και τα παιδιά της «Κιβωτού» της Πωγωνιανής).
Εκτός των ιατρικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε θέματα πρόληψης. Συνεδρίες έγιναν από ειδικούς (Ψυχολόγο και Παιδοψυχίατρο) σε παιδιά και ενήλικες για θέματα ψυχικής υγείας. Στο Δελβινάκι η «Ανοιχτή Αγκαλιά» παρέδωσε το
δεύτερο Χώρο Πολλαπλής Χρήσης προκειμένου να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά.
Χορηγός είναι η Εταιρία COSMOTE την οποία ευχαριστούμε θερμά, καθώς και την οικογένεια Γ. Δημητριάδη που υποστήριξε για δεύτερη φορά αυτό το εγχείρημα.
Η Εκστρατεία στην Ήπειρο εντάσσεται στο Πρόγραμμα των Εκστρατειών Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας σε παιδιά και ενήλικες ακριτικών περιοχών που πλήττονται από τη φτώχεια /και τον κοινωνικό αποκλεισμό (ΕΣΠΑ).
Η πολύπλευρη αυτή Προσφορά της Οργάνωσης Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Ευχαριστούμε για τη Συνδρομή τους τον Διευθυντή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρο Στέφο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δελβινακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου