Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Οι μεταπτυχιακοί του Πολυτεχνείου, στο χωριό μας !

Σε μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου και παρουσία πολλών ακροατών ( γεμάτη για μια ακόμα φορά η αίθουσα ), 20 φοιτητές μεταπτυχιακού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Δ. Καλιαμπάκο, παρουσίασαν τις εργασίες τους στην αίθουσα του Δ.Ε.Α.Π. Όλες οι εργασίες τους είχαν σαν θέμα το Πωγώνι και όλες είναι προτάσεις για την αξιοποίηση της περιοχής μας.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Α. Σιόλας.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, εργάστηκαν πάνω από 6 μήνες στην περιοχή μας, για να παρουσιάσουν το χθεσινό αποτέλεσμα.
Εντύπωση προκάλεσε η προσέγγιση όλων των θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας, από την παρέμβαση στην όχθη της λίμνης Ζαραβίνας, την αξιοποίηση του δασικού πλούτου, την παραγωγή βιοαερίου, την γεωπονία, μέχρι και και την αξιοποίηση του αργούν κτιριακού κεφαλαίου ( δημόσια-δημοτικά κτίρια του Πωγωνίου ).
Οι προτάσεις τους δόθηκαν στην Δημοτική αρχή και πιστεύουμε κάποιες από αυτές (αν όχι όλες ), να απασχολήσουν μελλοντικά την Δημοτική Αρχή και όχι μόνο.
Ευχαριστούμε όλους τους, γιατί έδωσαν έστω και για μια ολόκληρη ημέρα, πνοή στο χωριό μας.
Στο τέλος της παρουσίασης, παρατέθηκε δείπνο σε όλους τους φοιτητές, συνοδούς και καθηγητές και με τους ήχους από την κομπανία των παιδιών, έκλεισε με απόλυτη επιτυχία η αξιόλογη αυτή εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή του χωριού μας, για την παρουσίαση των εργασιών δεν ήταν τυχαία !
Απλά, αρχές Μαρτίου που οι φοιτητές έκαναν την περιοδεία τους για έρευνα, πέρασαν από το χωριό μας, είδαν την αίθουσα του ΔΕΑΠ και μετά από συζήτηση, τους πείσαμε να έλθουν και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, στο χωριό μας. Πράγμα το οποίο και έγινε !










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου