Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δωρεάν Οφθαλμολογικές Εξετάσεις

Λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση από την Μαρία Σέκκα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ !

Μιχάλη Καλημέρα,
Θα πραγματοποιηθούν Δωρεάν Οφθαλμολογικές Εξετάσεις από τους γιατρούς του κόσμου, στα πλαίσια ’’Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης για τις Παθήσεις του Οφθαλμού’’ στα Ιωάννινα 3 έως 7 Ιουνίου 2013.Αύριο θα γίνει συνέντευξη τύπου (Τρίτη 28 Μαΐου 2013, ώρα 12:00, στο ξενοδοχείο Grand Serai (Αίθουσα «ΚΑΣΤΡΟ»).
Σου στέλνω τη Πρόσκληση συνέντευξης τύπου, και καλόν είναι να ενημερωθούν οι συγχωριανοί μας…

Για ότι χρειαστείς στη διάθεσή σου
"ακολουθεί η πρόσκληση"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ

Ιωάννινα, 24Μαΐου 2013
Σε τεράστια «απειλή» για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αναδεικνύονται σήμερα τα σοβαρά νοσήματα του οφθαλμού. Παθήσεις όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και το γλαύκωμα πλήττουν με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς τον παγκόσμιο πληθυσμό, υποβαθμίζοντας δραματικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων και οδηγώντας τους, πολλές φορές, στην πλήρη απώλεια της όρασης!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αποτελεί στις μέρες μας την τρίτη σοβαρότερη αιτία τύφλωσης σε διεθνές επίπεδο, ενώ, ταυτόχρονα, θεωρείται υπεύθυνη και για τη δημιουργία σοβαρών ψυχικών διαταραχών, με κυριότερη την κατάθλιψη. Παράλληλα, το γλαύκωμα, το οποίο εμφανίζεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δεν παρουσιάζει εμφανή συμπτώματα και, για το λόγο αυτόν, ένας στους δύο ασθενείς δε γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο!
Με αυτά τα δεδομένα, η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.), σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και με γνώμονα την αναγκαιότητα για ενίσχυση της σχετικής ενημέρωσης του πληθυσμού της χώρας μας, διεξάγει στα Ιωάννινα μεγάλο Πανελλήνιο Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ελληνικού κοινού γύρω από τα σοβαρά οφθαλμολογικά νοσήματα, με τίτλο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη».
Οι συνολικές δράσεις του Προγράμματος περιλαμβάνουν επιστημονικές Ημερίδες για τους ιατρούς και λειτουργούς υγείας, ειδικές ενημερωτικές ομιλίες για το κοινό και,κυρίως, δωρεάν προληπτικές και διαγνωστικές οφθαλμολογικές εξετάσεις, με τη συμβολή της ειδικής Κινητής Μονάδας «ΙΡΙΣ» των Γιατρών του Κόσμου.
Παράλληλα, δύο καλλιτέχνες,πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με πρόβλημα όρασης εκθέτουν τα έργα τους στην ειδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών “EyeCreate”, η οποία διοργανώνεται στις πόλεις διεξαγωγής του Προγράμματος (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αθήνα), με στόχο να συμβάλλουν, μέσα από την Τέχνη, στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου στο πρόβλημα των σοβαρών παθήσεων του οφθαλμού, της πρόληψης και της αντιμετώπισής τους.
Με την ευκαιρία διεξαγωγής του Προγράμματος στην πόλη των Ιωαννίνων, για όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα γύρω από τις σοβαρές παθήσεις του οφθαλμού και το φιλόδοξο αυτό Πρόγραμμα, θα σας ενημερώσουν ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνωνκ. Μιλτιάδης Ασπιώτης, η Επιστημονική Υπέυθυνη της Μονάδας Ακαδημαϊκής Στήριξης και Προσβασιμότητας φοιτητών με αναπηρία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνώνκ. Ουρανία Αναστασιάδου και η Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου κ. Ευγενία Θάνου σε συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, ώρα 12:00, στο ξενοδοχείο GrandSerai(Αίθουσα «ΚΑΣΤΡΟ»). 

Σε ότι αφορά  τα Ιωάννινα, οι εξετάσεις για το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθούν στις 3 – 5 Ιουνίου 2013 στα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης Ιωαννίνων «Νίκος Σκοπούλης» (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, ώρες 09:00 – 14:00), και στις 6 – 7 Ιουνίου 2013 στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων (Π. Μαυρογιάννη 1, ώρες 09:00 – 14:00). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου