Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το Παιδαγωγικό Ιωαννίνων στο χωριό μας!

Από προχθές Δευτέρα, ομάδα (η πρώτη) φοιτητών του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βρίσκεται στο χωριό μας και ειδικότερα στο Δημοτικό Σχολείο, όπου κάνουν ¨παράλληλο¨ μάθημα με τους Δασκάλους στα παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου μας, στα πλαίσια μαθήματος επιλογής που έχουν πάρει.
Μεγάλη, πολύ μεγάλη τιμή για το χωριό μας, που ζήτησαν και ήρθαν σε εμάς !

Η υποδοχή όμως των φοιτητών από πλευράς φιλοξενίας, ύπνου, προσωπικής καθαριότητος, μεταφοράς κλπ. δεν ήταν και η καλύτερη. Δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη ! το Πανεπιστήμιο ; το Υπουργείο Παιδείας ; η Περιφέρεια ; η Δημοτική αρχή ; πάντως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός από κάποιες υπηρεσίες, όποιες και να είναι αυτές, γιατί υπάρχουν ευθύνες, και από κάπου προέρχονται !

Θα γίνω ποιο σαφής, σαν γονιός δεν θα ήθελα ποτέ μα ποτέ το παιδί μου να σπουδάζει κάπου στην Ελλάδα, να πηγαίνει σε μέρη σαν τα δικά μας και να μην έχει η καλύτερα να μην του προσφέρουν τα στοιχειώδη, όπως...να το στέλνουν να κοιμάται σε ένα χωριό, χωρίς θέρμανση, να μη μπορεί να κάνει ούτε ένα μπάνιο, να μη βρίσκει ούτε ένα κρουασάν να φάει η έστω έναν καφέ ! η να το βρίσκουν την επόμενη μέρα 7 και μισή το πρωί στο πουθενά να περιμένει τι.... λεωφορείο, ταξί, ωτοστόπ τι....! κάποιος κρίκος της αλυσίδας του ...¨συντονισμού¨ δεν δούλεψε σωστά ! κάποιος η κάποιοι έχουν ευθύνη! ποιος και ποιοι ;

Το λιγότερο που θα έκανα ... θα ήταν να απαξιώσω την περιοχή αυτή που πήγε το παιδί μου και να την   δυσφημίσω....ΕΛΠΊΖΩ  ΟΙ  ΓΟΝΕΙΣ  ΤΩΝ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ  ΦΟΙΤΗΤΩΝ (που είναι από όλη την Ελλάδα !) ΝΑ ΜΗ  ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ! εξάλλου τα παιδιά, είναι τόσο σεμνά που δεν καταδέχονται ούτε να το συζητούν ! κάνουν σαν να μην έγινε τίποτα !

Σημ : Εμείς οι ίδιοι,  με τις ενέργειες μας και τις ευθύνες που ποτέ δεν μας αποδίδονται, απαξιώνουμε τον τόπο μας !

Να δούμε, η δεύτερη ομάδα που θα έρθει από Δευτέρα 22 Απριλίου, μήπως έχει μεγαλύτερη τύχη! Να δούμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου