Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Το κάτι ....ψήνεται, τελικά ¨ψήθηκε¨ !

Μετά από πολύμηνη προσπάθεια, τελικά μπορούμε να πούμε ότι το χωριό μας, θα έχει ελεύθερο ανοικτό Πανεπιστήμιο ! το λεγόμενο Ε.Α.Π. Ο αγώνας δόθηκε και πιστεύω ότι τον κερδίσαμε, απομένει η τελική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου (την Τετάρτη 24 Απριλίου ώρα 7 το απόγευμα), γιατί ο Δήμος θα είναι ο φορέας υλοποίησης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, τον κ.Απόστολο  Παπαϊωάννου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τον κ.Χ. Μασσαλά, για την αμέριστη και πολύτιμη βοήθειά τους. Ειδικά  στον κ. Παπαϊωάννου, θα πρέπει να του ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη, για την συνεχή και επίμονη ενόχληση όλον αυτόν τον καιρό.

κ. Καθηγητά χαίρε.
Σου χρωστάει πολλά....πάρα πολλά η περιοχή μας. 

Βέβαια θα πρέπει όλοι οι Δελβινακιώτες εκτός των ανωτέρω, να ευχαριστήσουμε και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα για την ηθική του συμπαράσταση.

Σημ: 1. Για την ονομασία του Πανεπιστημίου, θεωρώ ότι το Ε.Α.Π. Δελβινακίου, δεν πρέπει να έχει άλλη ονομασία, παρά μόνο :
Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δελβινακίου ¨ΗΡΟΚΛΗΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ¨. *

Σημ: 2. Πιστεύω την Τετάρτη το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δοθεί και το τυπικό ο.κ. !
Τότε θα πρέπει να χαμογελάσουμε όλοι μας, γιατί ανοίγεται μια νέα εποχή για όλη μας την περιοχή και ειδικότερα για το Δελβινάκι.


* Ηροκλής-Κωνσταντίνος Βασιάδης ( Από τις μεγαλύτερες Φιλολογικές μορφές )

Ο Ηροκλής-Κωνσταντίνος Βασιάδης από το Δελβινάκι της Ηπείρου (1821-1890), σπούδασε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και στη συνέχεια διετέλεσε καθηγητής και Σχολάρχης στη σχολή του Μεγάλου Ρεύματος. Εξέδωσε τους «Ολυνθιακούς» του Δημοσθένη και υπήρξε ιδρυτής του «Ηπειρώτικου Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου» στην Κωνσταντινούπολη, ήταν επίσης εμπνευστής και ένας εκ των τριάντα τριών ιδρυτών, του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως, τον Μάρτιο του 1861.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου