Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ - Στο «φως» οι θέσεις εργασίας για την Ήπειρο

Σύμφωνα με την κατανομή του υπουργείου Εργασίας, στους Δήμους της Ηπείρου, θα ανοίξουν 1.253 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η προκήρυξη έχει αποσταλεί στο ΑΣΕΠ ώστε να εγκριθεί και αναμένεται να φτάσει - εκτός απροόπτου - τις επόμενες ημέρες στον ΟΑΕΔ, ώστε εντός της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη Δημόσια Πρόσκληση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ανέργων.
Οι ωφελούμενοι καλούνται κατόπιν της πρόσκλησης του ΟΑΕΔ να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από 1 μέχρι 3 υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Η απασχόληση είναι 8μηνη και ο στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Με την τελευταία τροποποίηση προβλέπεται υποχρεωτική κατάρτιση 150 ωρών για τους ωφελούμενους ηλικίας μέχρι 54 ετών, ενώ για τους ωφελούμενους από 55 ετών και πάνω είναι προαιρετική.
Οι καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων - που πάντως περιμένουν εδώ και μήνες την έναρξη των αιτήσεων - ορίζονται ίσες με το 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε κατώτατου μηνιαίου μισθού ημερησίως και όχι ανώτερες από το καθαρό ποσό του κατώτατου μισθού.
Με βάση τον σημερινό κατώτατο μισθό, όπως ισχύει μετά τη μείωση των εισφορών από 1ης Ιουνίου, το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 22 ευρώ ημερησίως και όχι σε περισσότερα από 550 ευρώ μηνιαίως.

Οι θέσεις στους Δήμους της Ηπείρου είναι οι ακόλουθες:
Άρτας: 122
Βορείων Τζουμέρκων: 27
Γεωργίου Καραϊσκάκη: 27
Δωδώνης: 45
Ζαγορίου: 18
Ζηρού: 64
Ζίτσας: 61
Ηγουμενίτσας: 89
Ιωαννιτών: 415
Κεντρικών Τζουμέρκων: 38
Κόνιτσας: 47
Μετσόβου: 29
Νικολάου Σκουφά: 41
Πάργας: 47
Πρέβεζας: 73
Πωγωνίου: 45
Σουλίου 38
Φιλιατών: 27.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου