Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Είναι δυνατόν ;

και όμως είναι !

Αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου Ε (Αρρεναγωγείο - Παρθεναγωγείο) και όμως η στέγη του κτιρίου δεν είναι στο πρόγραμμα να επισκευαστεί ! Όπως μάθαμε, ανέβηκαν οι Μηχανικοί και είδαν πως δεν χρειάζεται να επισκευαστεί !



Σημ : 1) Το κτίριο έχει ήδη "αδειάσει" από όλα τα πράγματα που είχε μέσα. 
2) Ερώτημα...οι μηχανικοί (όποιοι είναι) ανέβηκαν ; κάτω από την σκεπή (στο ταβάνι) να δούνε  
εάν υπάρχει πρόβλημα και σε τι κατάσταση είναι ; να δούνε εάν εσάπησαν τα ξύλα (γρεντιές ) ; να δούνε εάν υπάρχει μεμβράνη ; να ελέγξουν τα πέτραβα ; ρώτησαν κανέναν ; 
Πάντως, τον καιρό που είχαμε μαθήματα στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο, τα νερά από την 
βροχή τα βγάζαμε (παρουσία του κ. Παπαϊωάννου και των φοιτητών) με τους κουβάδες και από τις τρεις αίθουσες ! και το βασικό από όλα, όποιος κάθεται στην επάνω αίθουσα (στο διάδρομο) και κοιτάξει το ταβάνι, βλέπει σε πολλά σημεία τον ουρανό ! Τώρα τι είδαν οι...όποιοι Μηχανικοί, αυτό είναι προς διερεύνηση από όποια αρμόδια υπηρεσία, εάν ενδιαφερθεί ! 
Ρώτησαν πόσες φορές ανέβηκαν στην στέγη, τα τελευταία 5 - 6 χρόνια, συγχωριανοί μας  
εργολάβοι οικοδομών, για να δούνε που είναι οι σταλαγματιές και τι "γιατροσόφια" έκαναν, για να μη στάζει ; 

Συμπέρασμα...δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ που να ενδιαφέρεται πραγματικά, για τα του χωριού μας! δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφέρεται πραγματικά για την περιουσία του Δήμου ! δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφέρεται πραγματικά για το δημόσιο χρήμα ! Γιατί σε ένα κτίριο με προϋπολογισμό πάνω από 1.000.000 € (όποια και να ήταν η έκπτωση στον διαγωνισμό !), όταν θα γίνουν και με το καλό τελειώσουν οι εργασίες, τότε με την πρώτη δυνατή βροχή θα δούμε (δούνε) δυσάρεστες εκπλήξεις ! και την όποια απώλεια του Δημοσίου χρήματος.

Κοντολογίς 
Φαίνεται πως υπάρχει μια γενικότερη πολιτική, όσον αφορά τις στέγες των δημοτικών κτιρίων! του Δήμου μας. Κοιτάνε να φτιάξουν πρώτα τα εσωτερικά και μετά την στέγη ! βλ. κτίριο Ειρηνοδικείου Δελβινακίου, που έφτιαξαν τα εσωτερικά και την μισή στέγη και ακόμα να φτιάξουν την υπόλοιπη ! Ευτυχώς δεν έκανε πολύ χειμώνα πέρυσι, να δούμε όμως εφέτος !  Να μην πάνε, έστω άδικα τα δημόσια χρήματα, στο σύνολο των εργασιών που γίνονται.

Θα επανέλθουμε σύντομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου