Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Η Συγκινητική Ιστορία Χωριανού μας !

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Anna Bouka
και την χωριανή μας κ. Άννα Μαρία Κωνσταντίνου, εγγονή της κ. Μαρίας Διαμαντίδη

Ευχητήρια καρτ ποστάλ (φωτο 1) του 1945 .
Πρόκειται για καρτ-ποστάλ από παλιότερη (1935) φωτογραφία της διάσημης φωτογράφου Nelly's (Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη, 1899-1998) με φόντο το Δελβινάκι. Η κάρτα εκδόθηκε τον καιρό που η ίδια ζούσε και εργάζονταν στις ΗΠΑ (πληροφορίες από Βασίλη Χολέβα )
Υπάρχει μια ωραία ιστορία για αυτή την όμορφη κάρτα που απεικονίζει την όμορφη Δελβινακιωτισσα Μαρία Διαμαντίδη -Καλογερακη ,με πωγωνίσια στολή .
Η καρτ ποσταλ αγοράστηκε από τον Αριστοτέλη Διαμαντίδη από ελληνικό κατάστημα ,όπου ψώνιζαν Έλληνες μετανάστες, στη Νέα Υόρκη το 1945.
Την έστειλε στον γαμπρό του Μανώλη Καλογεράκη τα Χριστούγεννα του 1945 για να του ευχηθεί Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένο το νέο έτος ,αγνοώντας πως το κεντρικό πρόσωπο της καρτ ποσταλ που έστελνε στην Ελλάδα ήταν η ίδια του η κόρη Μαρία Διαμαντίδη- Καλογερακη!!!
Το έμαθε όταν ο γαμπρός του Μανώλης απάντησε στην καρτ ποσταλ με άλλη επιστολή του όπου του τον ενημέρωσε ότι 'αυτή που έστειλες στην κάρτα πεθερέ μου είναι η ίδια σου η κόρη!!!'
Εκείνος δεν την αναγνώρισε, είχε να την δει επί 15 χρόνια γιατί είχε φύγει φτωχός μετανάστης για να δουλέψει στην Αμερική !!!

Η κάρτα ανήκει στο αρχείο της οικογένειας Κωνσταντίνου και ευχαριστώ πάρα πολυ την Αννα Μαρία Κωνσταντίνου που μοιράστηκε μαζί μας την όμορφη αυτή ιστορία και την καρτ-ποστάλ.




Σημ : η φωτό 2 είναι η αρχική (πριν γίνει καρτ ποσταλ) φωτογραφία, η Μαρία Διαμαντίδη είναι η κοπέλα όρθια δεξιά, που φαίνεται το πρόσωπό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου