Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Ενδιαφέρει !

Χιλιάδες προσλήψεις ΕΠΟΠ
Οι Επιτελείς του ελληνικού «Πενταγώνου» έχουν καταρτίσει εδώ και καιρό σχέδιο για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας έχουν βρει ανταπόκριση και από την πολιτική, η οποία αντιλαμβάνεται πως εκτός από την εξοπλιστική ενίσχυση, απαιτείται άμεσα «τονωτική ένεση» με προσωπικό.
Έχουν εκκινήσει διαδικασίες για την πρόσληψη χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) εντός των επόμενων μηνών, πιθανότατα στις αρχές του 2021. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο ακόμα και για 6.000 προσλήψεις, που αν επιβεβαιωθούν θα δώσουν σημαντική «ανάσα» στα τρία Σώματα.
Όπως τονίζουν υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές, στόχος είναι ο Στρατός να ανανεωθεί περισσότερο με προσλήψεις ΕΠΟΠ, καθώς υπάρχει ανάγκη για στελέχη που θα μείνουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων πολλά χρόνια. Επισημαίνουμε πως η θητεία ΕΠΟΠ είναι επτά χρόνια και έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα δοθεί μεγάλο βάρος και στην «ποιότητα» των ατόμων που θα επιλεχθούν, με τους Επιτελείς να επιθυμούν ένα προσωπικό καταρτισμένο, που θα εκπαιδεύεται συνεχώς, θα εξειδικεύεται και θα γίνεται αποτελεσματικότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου