Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Αδέλφια Σφακιανοί ...δεν ξεχνάμε ποτέ, τι έγινε πριν 5 χρονια, σαν σήμερα, στο χωριό μας !

"Δευτέρα 5/11/2012: Αδελφοποίηση Δελβινακίου-Σφακίων".
Προς τιμή του χωριανού μας Χατζημιχάλη Νταλιάνη


Μετά από συνεχείς επαφές-τηλεφωνήματα, μεταξύ των δύο χωριών, Δελβινακίου και Σφακίων, και ειδικά των κ.κ. Μ. Χιωτάκη και Μ. Μάγκου, τελικά ένα όνειρο πολλών χρόνων, έγινε πραγματικότητα στις 5 Νοεμβρίου 2012.
Μεγάλη αντιπροσωπεία από κατοίκους των Σφακίων, με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο κ. Παύλο Πολάκη και τον Αντιδήμαρχο Μανούσο Χιωτάκη έφτασαν στο χωριό μας, για την αδελφοποίηση των δύο χωριών.
Η υποδοχή έγινε στο Δημαρχείο του χωριού μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο μας κ. Κ. Καψάλη, κορίτσια με τις τοπικές φορεσιές πρόσφεραν γλυκίσματα και αναψυκτικά, ακολούθως και υπό συνεχή βροχή πήγαμε στην προτομή του Χατζημιχάλη Νταλιάνη, για την επιμνημόσυνο δέηση και κατάθεση στεφάνων ( το ριζίτικο που τραγουδήθηκε προς τιμή του Χατζημιχάλη, από τον Νεκτάριο Μπούχλη, ράγισε καρδιές ), στην συνέχεια πήγαμε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και άρχισαν οι ομιλίες και τα καλωσορίσματα, (βλ. φωτό).
Η κ. Διώνη Βαδήμα - Παπαδοπούλου μίλησε για τον χωριανό μας Χατζημιχάλη Νταλιάνη.
Υπογράφηκε, από τους δύο Δημάρχος το Πρωτόκολο Αδελφοποίησης.

Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και υπό τους ήχους της Κρητικής λύρας και του δικού μας κλαρίνου, η τελετή έληξε μέσα σε κλίμα συγκίνησης.






Βίντεο του Γιώργου Ψαρουδάκη, από την αδελφοποίηση






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου