Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου !

Με πρωτοβουλία των συλλόγων Πολιτιστικού και του Μορφωτικού του χωριού μας, έγινε σήμερα, συγκέντρωση κατοίκων του χωριού μας, για την φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου !
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δ.Ε.Α.Π. και παραβρέθηκαν αρκετοί χωριανοί μας, που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για την φημολογούμενη (!) απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος από το χωριό μας και την μετεγκατάσταση του στο Καλπάκι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης, ο οποίος μας δήλωσε πως ουδέποτε συνηγόρησε στην απομάκρυνση του Αστυνομικού τμήματος από το χωριό μας και την μετεγκατάσταση του στο Καλπάκι. Μάλιστα μας δήλωσε πως μένει αλληλέγγυος μαζί μας και θα υποστηρίξει την θέση μας,στο να παραμείνει το Αστυνομικό τμήμα ως έχει !
Προς τούτο έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για αύριο (Δευτέρα) το απόγευμα ώρα 6 με μοναδικό θέμα την κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος Δελβινακίου !
Μετά από διαλογική συζήτηση εκλέχθηκε μια πενταμελή επιτροπή, η οποία θα εκδώσει διαμαρτυρία, θα συγκεντρώσει υπογραφές (επί του ψηφίσματος !), θα παρευρεθεί μαζί με άλλους συγχωριανούς μας στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων καθώς και με τον Γραμματέα προστασίας του πολίτη, στην Αθήνα ! Εξάλλου πρέπει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να γίνει η διαβούλευση, για την οριστική μορφή του νέου Αστυνομικού σχεδίου, που θα πάρει σάρκα και οστά τον Μάρτη του 2016 !

Σε κάθε περίπτωση όμως και εάν δεν μας ακούσει κανένας....υπάρχουν και άλλες μορφές κινητοποίησης ! οι επόμενες ημέρες θα το δείξουν και είμαστε πλέον αποφασισμένοι !

Γιατί μη ξεχνάμε...
Όσοι ζούμε εδώ (δεν αφορά μόνο το χωριό μας )...
Το αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου, καλύπτει πάνω από 60 όμορα χωριά !
Όσοι λοιπόν ζούμε εδώ...δύο πράγματα θέλουμε..
την Ασφάλεια και την Υγεία !
Εάν μας πάρουν την Ασφάλεια, σε λίγο θα μας πάρουν και την Υγεία....
και εμείς θα πάμε να ζήσουμε η στο Αργυρόκαστρο η στο....Αγρίνιο ! για να είμαστε πλέον ασφαλείς και υγιείς !

Η πενταμελή επιτροπή αποτελείται από τους :
Βίλλη Αριστοτέλη
Γκουρομέτσιο Νικηφόρο
Μάγκο Μιχάλη
Τσιώνη Γιώργο
Σμπόνια Γιώργο

Εξυπακούεται πως όποιος επιθυμεί και θέλει να βοηθήσει την επιτροπή, είτε είναι από το χωριό μας είτε είναι από οποιοδήποτε άλλο χωριό, μπορεί να έλθει σε επαφή μαζί μας !

Σε κάθε όμως περίπτωση η ενημέρωσή σας επί του θέματος θα είναι άμεση, από αυτή εδώ την θέση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου