Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Επιστολή αναγνώστριας !

Την δημοσιεύουμε όπως μας την έστειλε, μόνο και μόνο για προβληματισμό !

Καλησπέρα. Παίρνω το θάρρος να σας γράψω και να εκφράσω κάποιες απορίες μου. Αναφέρεστε συχνά στο παρελθόν αλλά δεν βλέπω να γίνεται καμία προσπάθεια για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.
Απλά το χωριό ρημάζει μέρα τη μέρα. Δυστυχώς κάθε χρόνο παρακμάζει. Θέλω να επισημάνω κάποια απλά πράγματα.
Όταν κάποιος επισκεφτεί το χωριό, έστω και περαστικός, τι μπορεί να βρει (εκτός της ομορφιάς του τοπίου και να βγάλει κάποιες φωτογραφίες) ?
Μπορεί να βρει κάτι πρόχειρο να φάει?
Γιατί να φεύγει να πάει σε άλλο χωριό?
Αν θελήσει να πάρει κάποιο αναμνηστικό τι μπορεί να βρει?
Γιατί να μην υπάρχει ένα ζαχαροπλαστείο, μια πιτσαρία, ένα πιο οργανωμένο τσιπουράδικο? Να κρατάει τους επισκέπτες, να προκαλεί επισκέπτες και μην φεύγουν να τα βρουν σε άλλα χωριά?
Τώρα όλοι ψάχνουν να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα. Γιατί να μην υπάρχει κάποιο κατάστημα που να προσφέρει το ζητούμενο?
Κάποιες φορές το συζήτησα και η απάντηση ήταν "ποιος θα ψωνίσει?" Κατανοώ ότι έχουν δίκιο, όμως χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα. Ξέρω ότι υπάρχουν κενοί χώροι που θα μπορούσαν να γίνουν εκμεταλλεύσιμοι, με καλή θέληση και από τις δύο πλευρές (κατόχου-ενοικιαστή).
Παρακολουθώ τις διάφορες εκπομπές, που έστω σε προχωρημένη ώρα, προβάλλουν διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πουθενά όμως δεν είδα να αναφέρονται στο Πωγώνι.
Υπήρχαν π.χ. οι αργαλειοί, έκλεισε, γιατί δεν γίνεται μια προσπάθεια αναβίωσής τους?
Έρχονται οι φοιτητές να παρακολουθήσουν το ΕΑΠ. Μία καφετέρια που να μπορεί να τους κρατήσει για κάτι παραπάνω? Να διαφημίσουν στόμα το στόμα και να θέλουν να το ξαναεπισκεφτούν και χειμώνα? (το καλοκαίρι θα καθήσουν στην πλατεία). 

Όταν τους ρωτάνε τί έχει τί μπορούν να απαντήσουν?
Προσπαθήστε να το δείτε με τα μάτια ενός επισκέπτη.
Υπάρχουν νέοι να προσπαθήσουν και τώρα υπάρχει ρεύμα επιστροφής στον τόπο. Είναι ένας υπέροχος και χειμερινός προορισμός που παραμένει άγνωστος.
Ας ξεκινήσει κάτι, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ότι θα λύσει αμέσως το οικονομικό του πρόβλημα.
Δεν θέλω να αναφέρω άλλα χωριά στα οποία κάποιος βρίσκει σχεδόν το κάθε τι, αλλά είναι πιο έξυπνοι ή πιο δουλευταράδες που τα προσφέρουν? Θέλει κούραση και προσπάθεια αλλά μήπως αξίζει τον κόπο για να δοθεί νέα πνοή στον τόπο?
Νομίζω ότι θα μπορούσατε να θίξετε κάποια θέματα για να παρακινηθούν και ίσως να γίνει κάποια προσπάθεια.
Συγγνώμη αν σας κούρασα με τα πολλά ερωτηματικά όμως νομίζω ότι μπορείτε να επηρεάσετε κάπως μέσω της σελίδας σας και να παρακινήσετε προς θετική κατεύθυνση. 

Ευχαριστώ που έστω το διαβάσατε.

Σημ: Προς προβληματισμό όλων μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου