Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο χωριό μας !

1) Σάββατο 1 Μαρτίου 2014  ώρα 9 το βράδυ. Αποκριάτικος χορός

2) Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 ώρα 4:30 το απόγευμα. Παιδικό Αποκριάτικο πάρτι στο Δημοτικό Σχολείο.

3) Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου ώρα 5 το απόγευμα. Παραδοσιακό κάψιμο του καρνάβαλου, στον περίβολο του Δημοτικού Σχολείου, με νηστίσιμα.

Διοργάνωση από Α.Ε.Δ. Δελβινακίου " ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ"
και Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικος χορός του Πωγωνάτου !

Το Σάββατο 1 Μαρτίου και ώρα 9 το βράδυ, η ομάδα μας έχει τον αποκριάτικο χορό της.
Θα είμαστε όλοι εκεί για να διασκεδάσουμε αλλά και να ενισχύσουμε την ομάδα μας.

Καλή διασκέδαση σε όλους μας.

Διπλό εκτός έδρας, για την ομάδα μας !

Σπουδαία νίκη και διπλό εκτός έδρας, για την ομάδα μας.
Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι και παίζοντας όσο χρειαζόταν, η ομάδα μας κέρδισε στο ξερό γήπεδο της Λιμνοπούλας, την ομάδα των Αμπελοκήπων με σκορ 1 - 0.
Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Γ. Παπάζης στο 14΄. Προς το τέλος του αγώνα, χάθηκαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα η ομάδα μας.
Διακριθέντες για την ομάδα μας, οι Καπρινιώτης, Ζηνέλης και Πότσης.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος συμμετέχει στην συλλογή πλαστικών πωμάτων !

Ο σκοπός είναι ένας !

Παράδοση αναπηρικού αμαξιδίου από εταιρία ανακύκλωσης, στο πλαίσιο δράσης που υλοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν στην συλλογή.
Δώστε συνέχεια γιατί αξίζει ο κόπος. Έτσι εκτός του βασικού σκοπού, καθαρίζει και το περιβάλλον.

Φωτό : Βλ. την ποσότητα που σύλλεξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και θα παραδοθεί αυτήν την εβδομάδα.


   

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ισοπαλία 3 - 3 ( 1 - 2 ) για την ομάδα μας !

Σε έναν αγώνα γκραν - γκινιόλ, που άνετα θα μπορούσε το σκορ να ήτανε 7 - 3 η ακόμα και 8 - 3 για την ομάδα μας, αλλά έτσι όπως ήρθανε τα πράγματα, πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι με την ισοπαλία που παραχωρήσαμε στο Σταυράκι. Το παιχνίδι θύμιζε το παιχνίδι με την Αμφιθέα. Και οι δύο αυτές ομάδες, δεν ήταν και σε καμιά περίπτωση δεν είναι και δεν δικαιολογούν την βαθμολογική τους θέση, αλλά πάνω από όλα δεν είναι ομάδες που μπορούν να κόψουν βαθμούς από την ομάδα μας. Ξέρεις τι είναι να έχεις επιθετικό μονόλογο αλλά.... ! ! !

Τέλος πάντων η ομάδα μας ήλθε ισόπαλη με την ομάδα του Σταυρακίου με σκορ 3 - 3. Το σκορ άνοιξε στο 3΄ η ομάδα του Σταυρακίου, για να ισοφαρίσει η ομάδα μας στο 8΄με εύστοχο κτύπημα πέναλτι από τον Γ. Πότση. Στο 39΄ η ομάδα του Σταυρακίου κέρδισε με την σειρά της πέναλτι στο οποίο ευστόχησε, για να πάρει πάλι το προβάδισμα με 1 - 2 και να κλείσει το ημίχρονο με αυτό το σκορ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στο 47΄ από τραγικό αμυντικό λάθος της ομάδος μας, η ομάδα του Σταυρακίου πέτυχε το 1 - 3. Από εκεί και μετά άρχισε ένας επιθετικός μονόλογος της ομάδος μας, με 3 δοκάρια, δύσκολες αποκρούσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα σε προσπάθειες των Γ. Παπάζη, Χ. Βαρτζιώτη, Λ. Μπάγια κλπ. αλλά η π..... η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα "μέσα". Τελικά στο 71΄ η ομάδα μας μείωσε με τον Λέαντρο Ναθαναήλ σε 2 - 3, για να ισοφαρίσει στο 81΄ σε 3 - 3 με τον Κώστα Λέκκα. Στο 89΄χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα για να πάρει η ομάδα μας το τρίποντο, όταν η μπάλα ξανακτύπησε στο δοκάρι από ωραία προσπάθεια του Βαγ. Τσαραώση. Από την ομάδα μας διακρίθηκαν όλοι οι παίκτες με κορυφαίους τους Λ. Ναθαναήλ, Γ. Πότση, Β. Τσαραώση, Κυπρινιώτη, Χ. Βαρτζιώτη, Γ. Παπάζη, χωρίς όπως είπαμε να υστερήσει κανείς. Να σημειωθεί ο τραυματισμός και αλλαγή στο 54΄ του Στ. Μυριούνη.
Καλή η διαιτησία του κ. Κατσουλίδη, ελέγχετε όμως για την φάση του 43΄στην οποία θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ της ομάδος μας σε χέρι μέσα στην περιοχή του Σταυρακίου.









       

Μας πάτησαν το.....χορτάρι !

Με ειδικό μηχάνημα ( οδοστρωτήρας ), μας πάτησαν το....χορτάρι στο γήπεδο. Μια δουλειά που έπρεπε να γίνει πριν από χρόνια !
Η πρωτοβουλία ανήκει καθαρά και μόνο στον Πωγωνάτο !




Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μεθαύριο Κυριακή, εντός έδρας η ομάδα μας !

Με την ομάδα του Σταυρακίου, παίζει μεθαύριο Κυριακή, εντός έδρας η ομάδα μας !

Καλή επιτυχία 

Θερμά συλλυπητήρια !

Πέθανε αργά χθες το βράδυ, ο συγχωριανός μας Σπύρος ( Πίπης ) Κίτσιος, ετών 55. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα ώρα 4, από την κεντρική εκκλησία του χωριού μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΜΣ στο χωριό μας ! «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επεσκέφθησαν το χωριό μας.
Οι ειδικότητες :  Πολιτικού Μηχανικού, Δασολόγου, Γεωπόνου, Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου, Πληροφορικής , Δασολόγου, Περιβαλλοντολόγου και άλλων. Η επίσκεψή τους είναι στα πλαίσια της συνεργασία τους με τον Δήμο για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα προτείνει λύσεις σε καίρια ζητήματα όπως της ανάπτυξης και της αξιοποίησης πόρων .Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Δ. Καλιαμπάκος.
Αναμένεται (όπως μας είπαν, με πρωτοβουλία τους), το καλοκαίρι να γίνει ένα συνέδριο αναπτυξιακό, στο χωριό μας !

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Συνέχεια....επισκέψεων στο χωριό μας !

Πρώτη οργανωμένη επίσκεψη στο Δ.Ε.Α.Π. !

Έφτασε στο χωριό μας για επίσκεψη στο Δ.Ε.Α.Π., το 5ο Βαλάνειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.
52 μαθητές, της 5ης και 6ης Δημοτικού με την συνοδεία των Δασκάλων τους, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στην συνέχεια τα παιδιά παίξανε στην παιδική χαρά, οι Δάσκαλοι για καφέ και όλοι μαζί μετά περπάτησαν για να γνωρίσουν το χωριό μας.



  

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η Βαθμολογία της Β΄ Ερασιτεχνικής ! ( Α΄ Όμιλος )

1. Αγία Μαρίνα: 63
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 48
3. Ζωοδόχος: 47
4. Αστήρ Αμφιθέας: 47
5. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 46
6. Σταυράκι: 44
7. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 44
8. ΑΠΟΕΛ: 40
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 38
10. Περίβλεπτος: 36
11. Κεφαλόβρυσο: 29
12. Αετός Πρωτόπαπας: 29
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 23
14. Πεντέλη: 22
15. Δόξα Αναργύρων: 19
16. Αμπελόκηποι: 14
17. Δαβάκης: 13
18. Ραφταναίοι: 11

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

2 - 2 ( 1 - 1 ) στο ντέρμπι εκτός έδρας, η ομάδα μας !

Σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, η ομάδα μας έδωσε ισοπαλία 2 - 2 στην πρωτοπόρο ομάδα της Αγ. Μαρίνας και λέμε έδωσε, γιατί η ομάδα μας μέχρι το 88΄ νικούσε με 2 - 1, στο σημείο αυτό η ομάδα της Αγ. Μαρίνας κέρδισε πέναλτι και ισοφάρισε σε 2 - 2.
Το παιχνίδι ήτανε πάρα πολύ καλό, τεχνικό και δυνατό σε αρκετές φάσεις, όχι όμως αντιαθλητικό.
Η ομάδα της Αγ. Μαρίνας, σε κανένα σημείο του αγώνα, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την μεγάλη βαθμολογική διαφορά, που έχει με την δεύτερη στην βαθμολογία, που ήτανε και είναι η ομάδα μας, ίσως αυτό να οφείλετε και στο πολύ καλό σημερινό παιχνίδι, της ομάδος μας.
Το σκορ άνοιξε στο 7΄ η γηπεδούχος ομάδα της Αγ. Μαρίνας. Η ομάδα μας ισοφάρισε στο 32΄ με τον Στ. Μυριούνη, για να κλείσει το ημίχρονο με αυτό το σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας έλεγξε πλήρως το παιχνίδι, επέβαλε τον ρυθμό της και ανάγκασε την ομάδα της Αγ. Μαρίνας σε παθητικό ρόλο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ομάδα μας να προηγηθεί στο 62΄ με κεφαλιά του Π. Ζενέλη, μετά από ωραίο κτύπημα κόρνερ του Κ. Λέκκα.
Και ενώ όλα πήγαιναν καλά και την νίκη την είχαμε στο ¨τσεπάκι¨, ήρθε η άτυχη στιγμή στο 88΄και έπειτα από ένα κτύπημα σε ¨στημένο¨ φάουλ, έγινε ανατροπή μέσα στην περιοχή και ο Διαιτητής Κατσικογιάννης, έδωσε πέναλτι, με το οποίο η ομάδα της Αγ. Μαρίνας ισοφάρισε σε 2 - 2.
Κορυφαίος της ομάδος μας, αλλά και του αγώνα, ήτανε ο Σταύρος Μυριούνης, τον ακολούθησε σε απόδοση ο Καπρινιώτης ( η νέα μεταγραφή της ομάδος μας ), χωρίς βέβαια να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Πρέπει να αναφερθούμε ειδικά στον Γ. Πότση, γιατί έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με αρκετά προβλήματα στο πόδι του.
Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε την μεγάλη συμμετοχή των θεατών ! ! Με μέτριους υπολογισμούς ήτανε πάνω από 200 άτομα.  Βλέπετε έπαιζε ο πρώτος με τον δεύτερο της βαθμολογίας και η χιλιομ. απόσταση μικρή, από τα Γιάννενα.






   

Από τα πολύ ωραία των....Σφακίων !

Νο 1) Κατσικάκι ! ! !

Νο 2) Και στο βάθος τα....Χανιά ! Από γνωστό, γνωστότατο βουνό !

Νο 3) Χωριό με...πόρτα !




Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Καλή σταδιοδρομία !

Μετά από πολύ, πολύ κόπο, στο Μαθηματικό Ιωαννίνων !
Μπράβο, μπράβο, μπράβο !  Σε αγαπάμε, όλοι μας ! 

Κοριτσάκι μας, καλή σταδιοδρομία !





Οι εργασίες στο 5 Χ 5 συνεχίζονται !

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι εργασίες του γηπέδου 5 Χ 5, στο χωριό μας ( βλ. Φωτό ) !

Θα σας ενημερώνουμε συνέχεια για την πρόοδο των εργασιών